Enza

ENZA DE LA TERRE SACREE DE MARIUS


STAMBOOM

04-04-2009
(CH. Uroc de la terre sacree de marius X
CH. Choubidou de la terre sacree de marius)

HD-A
MAG-Test
TAN-test
DNA
Fokcertificaat Belgie

Luxemburgs Jeugdkampioen
Nederland Kampioen
Belgisch Kampioen
Cotation 3 selection
Ambiorix Winner 2014
Hopkoningin 2015
Beste teef KCM BVN 2015Enza, mijn oogappeltje, my black princes, Zaza, Sas, vette Enny, mijn absolute ALLES!!

Enza is geboren bij vriendin Veronique Rouquette, van de kennel “De la Terre Sacrée de Marius”, gelegen in het Zuid/Westen van Franrijk te St. Jean de Marsacq. Ze is een dochter van de mij zo erg geliefde Uroc, een prachtige trotse reu, schitterend hoofd en enorm lief en vriendelijk kararkter. Haar mama Chou is eveneens een krachtige trotse dame, Enza heeft haar uitstraling dan ook aan hun te danken.

Enza is een krachtige teef met een schoft van 65cm hoogte, een enorme trotse uitstraling met een alerte blik. Ze is zeer open, sociaal en vriendelijk, waaks als het moet en bijzonder trouw!
Haar karakter: een energieke dame met de nodige pit. Ze is bijzonder gehoorzaam, heeft een aardige dosis werkdrift, houdt van zonnebaden en ETEN……. Als het moet steelt ze als de raven, maakt met gemak kastdeurtjes en trommels open! Enza is een evenwichtige teef. Ze heeft een hekel aan honden die non-stop blaffen, die corrigeert ze. Ze heeft een jacht-instinct, alles wat snel beweegt, konijn, fiets, paarden, wil ze achteraan of eigenlijk met mee rennen. Ze gehoorzaamd goed en is goed terug te roepen.

Enza is de mama van het H-nest uit 2012 en het N-nest uit 2014. Ze heeft 2 flinke nesten gegeven. respectievelijk 13 en 10 pups, 23 kids in totaal voor mama Enza. Ze is een goede, zorgzame moeder.

in Enza haar eerste nest, het H-Nest is een nakomeling met een Atopie, deze is allergisch voor een aantal mijten. Bij een zoon uit het H-nest word op 4 jarige leeftijd niet congenitale Cataract ontdekt. Bij een zoon uit het N-nest word op 2 jarige leeftijd aangeboren cataract vastgesteld, dit is een niet erfelijke vorm. Beide vormen van cataract zijn totaal verschillende varianten die niet overerfelijk zijn naar elkaar.

Op 6,5 jarige leeftijd ondergaat Enza een ECVO-oogtest, de uitslag komt hard en overwachts aan, Enza heeft driehoekjes cataract, een totaal andere vrom van cataract dan haar zonen hebben, zij zal zelf nauwelijks last hebben van gezichtsverlies, zonder ECVO oogtest zal je dit dus nooit achterhalen. Besloten is vanaf nu bij alle fokdieren de ECVO-test af te nemen. Hierdoor is met Enza geen 3e nest meer gefokt.

Op de leeftijd van 7,5 jaar word Enza gestereliseerd, tevens worden er 3 mama tumoren verwijderd. Na de operatie krijgt Enza een grote bloeding, ze ligt 2 dagen kritiek maar komt er door en is sinds haar sterelisatie zo levendig en speels als een jonge hond!

Uit Enza haar 2e nestje, het N-nest, is een teefje aangehouden, Nadja.

Van een aantal nakomelingen van Enza zijn de heupen en ellenbogen getest, allen zijn vrij van HD en ED!
HONYX HD-A
HOLLY ROXX HD-A
CHALOUPE HD-A en ED 0/0
HINAULT HD-A

Een aantal hebben de ECVO-oogtest ondergaan:
HILOU-ECVO vrij
NADJA-ECVO vrij
NOUGAR-ECVO vrij
NOEGA-ECVO vrij
IGGY-ECVO vrij
NOEK-ECVO vrij
ISA-ECVO vrij

Een aantal zijn op gedrag getoetst:
HONYX MAG-test voldoende
WOOD MAG-test voldoende
HACKER MAG-test voldoende en TAN-test (FR) Uitmuntend
CHALOUPE Beste karaktertest Oostenrijk

Op shows doen Enza haar kindjes het ook goed:
HONYX: Club Kampioen KCM BCN 2014, Club Kampioen KCM BVN 2015, Nederlands Kampioen
CHALOUPE: Oostenrijks Jeugdkampioen
HINAULT: Nederlands Jeugdkampioen
WOOD: Uitmuntend KCM
HACKER :Uitmuntend RCAC KCM en Excellent Journee Beauceron Gravelines
SAMMY: Uitmuntend KCM
NADJA: RCAC KCM BVN, Nedelands jeugdkampioen, Amsterdam Jeugdwinner, Lokerse JeugdWinner
IGGY : Uitmuntend KCM BVN
NOUGAR: JCAC Nationale D Elevage Belgie en CAC op shows
NOEGA
: JCAC Nationale D Elevage Belgie