Fira

FIRA DE LA TERRE SACREE DE MARIUS

STAMBOOM

07-04-2009
(CH. Uroc de la terre sacree de marius X
CH. Chetka de la terre sacree de marius)
HD-A
ECVO-vrij
MAG-Test
DNA
Fokcertificaat Belgie

Shows: Uitmuntend


Fira, lieve makkelijke altijd vrolijke Fiertje!

Ook Fira is geboren bij mijn goede vriendin Veronique Rouquette van de kennel “De la Terre Sacrée de Marius”, gelegen in het Zuid/Westen van Franrijk te St. Jean de Marsacq.
Ze is een dochter van de mij zo erg geliefde Uroc, een prachtige trotse reu, schitterend hoofd en enorm lief en vriendelijk kararkter. Haar mama Chetka, is net als Fira, een lieve en gemakkelijke hond met een trotse stoere uitstraling, Ook Fira heeft die trotse alerte blik niet van een vreemde.

Fira is, zoals ik hierboven al vermeld een lieve makkelijke hond die zich schikt in ieder situatie. Ze heeft een schofthoogte van 63cm en is daarmee een middelhoge teef. Ze heeft een krachtige bouw, stevig bone en een warme kleur van haar brand. Fira heeft 1 natuurlijk staand oor, iets dat de rasstandaard liever niet ziet, maar dit doet niets af aan haar fijne karakter.
Fira is de mama van het I-nest uit 2013, het O-nest uit 2015 en het P2-nest van eind 2016. Ze heeft drie flinke nesten gekregen, 2x 10 pups en een laatste nest van 11 pups. Fira is een lieve geduldige zorgzame moeder. Uit Fira haar eerste nestje, het I-nest, is een teefje aangehouden, Imara. En uit het tweede nestje, het O-nest is een tweede dochter aangehouden, Olina.

Op bijna 6 jarige leeftijd ondergaat ook Fira de ECVO-oogtest, met als resultaat, vrij van oogaandoeningen. Er zijn een aantal nakomelingen van Fira die de ECVO oogtest hebben ondergaan, deze zijn allen vrij van oogaandoeningen! Fira zal voorjaar 2017 gestereliseerd worden en dus gaat ook Fira op pensioen. Zij mag nu enkel nog genieten van de leuke dingen des leven en af en toe eens oppassen op haar kleinkinderen 🙂

Fira haar eerste kleinkinderen zijn geboren in Finland op 30 september 2015, Izorra LEtoile de la Nuit, Lita, bevalt van 8 pups, 4 reuen en 4 teven. Ik zie veel gelijkenissen met de pups die Fira zelf heeft voortgebracht. Fira haar tweede nest kleinkinderen word bij ons geboren, het P1-Nest. Haar dochter, Imara Blue L Etoile de la Nuit, bevalt op 18 februari 2016 van maar liefst 12 pups, 9 reuen en 3 teefjes. Dit is een black en tan/arlequin nest.
Van een aantal nakomelingen van Fira zijn de heupen en ellenbogen getest, allen zijn vrij van HD en ED!
IZORRA HD-A en ED 0/0
IELLA HD-A en ED 0/0
IMARA HD-A en ED 0/0

Een aantal hebben de ECVO-oogtest ondergaan:
IMARA-ECVO vrij
IELLA-ECVO vrij
IBOR-ECVO vrij
OLLI-ECVO vrij

Op shows doen Fira haar kindjes het ook goed:
IMARA: Beste Arlequin teef Nationale D Elevage Belgie 2015: Uitmuntend Journee Beauceron
IELLA: CLUBWINNER KCM BVN 2016
IZORRA: Junior World Winner 2014/ Estonia Junior Champion/ Latvian Junior Champion/ Baltic Junior Champion
IPSO: Confirme Frankrijk
OLLI: Uitmuntend op shows
OLINA: Beste Jeugdteef KCM BVN 2016
OTTER: Beste Jeugdreu KCM BVN 2016

En niet te vergeten, prestaties op werkgebied:
IPSO behaalde zijn CANT (schapenaanleg test) en zijn CSAU (Franse socialisatie/gehoorzaamheidstest)