Imara

IMARA BLUE L’ETOILE DE LA NUIT

STAMBOOM

03-05-2013
(Fira de la terre sacree de marius X
Quincy du Grand Paturage)

HD-A en ED-0/0
ECVO-vrij
DNA
Fokcertificaat Belgie

Shows: Uitmuntend, CAC, Beste arlequin teef NE Belgie 2015Imara, Maartje, klein draakje, zo verschrikkelijk lief, maar zo’n enorme deugniet dat deze clown is…..

Imara is een eigen gefokt teefje, ze is geboren uit het I-Nestje, ze is een dochter van mijn lieve Fira, en de Duitse reu Quincy. Haar trotse uitstraling doet me veel aan haar mama Fira en ook opa Uroc denken en toch is ze als 2 druppels water papa Quincy.

Imara is een vrouwelijk teefje met een schofthoogte van 64cm. ik zag graag iets meer bone. Mooi aan haar vind ik haar typerende lange herdershondenhoofd. Ze heeft prachtig gangwerk en een mooie arlequin kleur, die naarmate ze ouder word wel veel verdonkerd is. Ze is open, vriendelijk en sociaal. Ze vind het heerlijk om mee te gaan naar de markt of eender wat zolang ze maar iets samen met de baas doet. Ze is een uitstekende werker en wil graag de baas pleasen. Imara is een grote zwemfanaat en zwemt rustig in haar eentje het kanaal over en weer. In de roedel kan ze wel een pestertje zijn, stoerdoenerij, maar van zodra Fira ingrijpt is ze als een mak lammetje.
Maartje is in 2015 gerontgend en is zowel HD als ED vrij en kreeg de uitslag HD-A en ED 0/0. Dezelfde uitslag als haar 2 zussen Iella en Izorra.
Januari 2016 heeft Imara een officieel oogonderzoek ondergaan, uitslag ECVO-VRIJ, wat betekend dat ze vrij is van oogaandoeningen. Zus Iella en Broer Ibor hebben eveneens de ECVO-oogtest ondergaan, beiden zijn ook vrij van oogaandoeningen.

Imara werd in 2015 op de Nationale D Elevage in Belgie Beste Arlequin teef, een uitslag waar ik toch wel erg trots op ben, vooral omdat ze niet echt een show hond is, ze vind tentoonstellingen echt vreselijk en staat er daar vaak heel ongeinteresseerd en als zoutzak bij. Terwijl ze thuis echt een enorme trotse pauw is en zich graag van haar mooiste kant laat zien. Er zijn om die redenen dan ook niet heel veel shows met haar gelopen.
In 2016 heeft Imara haar eerste nestje gehad, het P1-nest. Het was een groot nest van 12 pups. Allen hebben een zacht, open sociaal en vriendelijk karakter. Ze zijn enorm leergierig en hebben een will to please net als Imara. Met veel vreugde zullen we ook dit nest blijven volgen om te zien hoe ze uitgroeien.